kärleken övervinner allt

 

när jag var yngre så brukade jag anklaga mig själv för att vara naiv. naiv, lättlurad en kanske en gnutta desperat. jag har gått på de enklaste lögnerna & förlåtit de största sveken. jag har varit förstående & gett nya chanser vid tillfällen då en rejäl örfil hade passat bättre. jag har blivit sårad om & om igen. när jag var yngre så tyckte jag att jag fick skylla mig själv.

idag vet jag bättre.

idag tror jag verkligen på att människor vill mig väl. jag tror på det för att det är vad jag förtjänar. jag tror att människor ber mig om ursäkt för att de är upppriktigt ledsna över sina handlingar - inte för att de vill släta över sina fel & sedan göra om samma misstag igen. jag är beredd att ge nya chanser för att jag verkligen tror att människor vill ta vara på chanserna som jag ger. jag tror på att min kärlek & min vänskap är värda att tas vara på. att den som jag älskar värdesätter att ha mig i sina liv. därför finns det ingen anledning för mig att misstänka att människor i min närhet vill mig illa. att de ska gå bakom min rygg. det sista jag vill göra är att såra de jag älskar & jag tar förgivet att det är ömsesidigt.

jag är hoppfull. jag går inte in i relationer med inställningen att någon av oss kommer att bli sårad. varför måste slutet vara olyckligt? vad hände med att leva lyckliga i alla sina dar? när blev det naivt att tro på att människor kan förändras? när blev det naivt att tro på livslång kärlek? sedan när är människor felfria? omänskliga?

jag litar på människors ord & förlåter deras misstag. jag vill se det goda i människor. ibland blir jag besviken, lurad & riktigt sårad. ibland får jag en kniv i ryggen & ibland känns det mer som en stekpanna i huvudet. ibland är sveken för stora & då är det omöjligt att förlåta. men, oftast ger jag en ny chans. bara en chans till. det gör inte mig blåögd. det gör mig bara godhjärtad. jag tror på människor! & jag tror på att kärleken övervinner allt.

 

 

 Kommentarer
Postat av: Natalie

så bra skrivet! håller med dig, mer kärlek åt folket.

Svar: absolut :)
Elin

2014-01-23 @ 22:00:51
URL: http://natalieback.blogg.se
Postat av: Madeleine

Mycket bra och fint skrivit. Men är man verkligen naiv? Är det inte bara ren och skär osäkerhet? Man har blivit bränd förr och vill såklart inte bli det igen. Jag som du,vill inte tro att folk vill mig illa. Men tjejer verkar inte gilla mig ALLS,trots att jag är snäll,jag bryr mig,osv. Trött på dessa bitchigheter som finns. Det känns både onödigt och omoget. Varför inte stötta och vara glad istället? Jag får knivar i ryggen fast jag inget gjort,det får mig att fundera på människor. Men jag kan inte putta alla över en kant,jag vill tro gott om folk. Som ett citat säger " Bara för att du är trevlig betyder inte att resten av världen är det. Det är som att förvänta sig att lejonet inte ska äta dig,bara för du inte åt honom "

Svar: jag tror starkt på att man ska behandla människor så som man själv vill bli behandlad. men, även om man är en god människa så får man inte alltid gott tillbaka. därför tror jag starkt på karma också. i slutändan så lönar det sig att vara snäll!
Elin

2014-01-23 @ 22:19:10
Postat av: Therese

Åh det här kändes bra att läsa. Känner igen mig för väl.

Svar: skönt ibland att bli påmind om att man inte är ensam om alla sina konstiga känslor :)
Elin

2014-01-23 @ 23:03:22
Postat av: Mi

Hej,

Behövde läsa detta en dag som denna. Det var mitt i prick o ngt som jag behövde läsa då mina tankar är annat än positiva och känner bara mig så negativ o hela min tillvaro blir densamma även då. Tack igen för dina positiva ord. Måste försöka tänka åt det hållet jag med.

xoxo

Svar: man ska inte vara för hård mot sig själv!!! :)
Elin

2014-01-24 @ 07:17:42
Postat av: Jennifer

Som att du läst mina tankar Elin :)

Svar: tror att många kan känna igen sig :)
Elin

2014-01-24 @ 09:48:16
Postat av: Emelie

Jag beundrar dig! Du är så klok och känns så ärlig, du verkar vara en riktigt fin människa.

Svar: vilka fina ord! <3
Elin

2014-01-24 @ 22:24:13
Postat av: Jen

Att hitta en perfekt balansgång på att inte ställa för höga krav på vänskap och samtidigt inte bli besviken är det svåraste som finns. tänker på detta varje, varje dag och vet fortfarande inte om folk sårar med flit eller gör det omedvetet, men jag hoppas också alltid på det bästa, sen finns det ju såklart alltid en gräns. Jag försöker bara lära mig den just nu. Jättebra inlägg!

Svar: kul att du kände igen dig :)
Elin

2014-01-25 @ 23:23:37
URL: http://jennyapril.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Elin

RSS 2.0