en riktig kvinna

 
 
den senaste tiden så har det blivit en skyldighet för oss bloggare att visa upp våra brister. samhället har gjort det till vårt ansvar att visa upp hur "riktiga" kvinnor ser ut. man ska visa upp sig osminkad, le stort trots att tänderna är sneda, man ska inte retuschera sina bilder eller använda filter, man ska vara stolt (eller, låtsas vara stolt) över sin acne & sina osmickrande valkar. om man inte visar upp sina brister offentligt så ska man ha på sitt samvete att man bidrar till det osunda idealet som får unga tjejer att må dåligt. man ska ha i bakhuvudet att alla ens läsare jämför sig med en & därför ge dem något riktigt svagt att jämföra sig med. plötsligt så har man som bloggare fått ett personligt ansvar för unga tjejers välmående & man ska vara en god förebild genom att helt enkelt vara medelmåttig. det är en sanslöst stor press. jag har alltid engagerat mig i hälsohets, träningshets, kroppshets & vikthets, men jag tror inte att man måste visa upp sina egna brister för att kunna påverka unga tjejer på ett positivt sätt. jag tror inte att mina läsare skulle känna sig finare i sin acne för att jag spelade in en video där jag visade upp min dåliga hy. tvärtom så tror jag att man blir en ganska sorglig figur om man måste gotta sig i andra människors skönhetsfel för att trivas med sig själv.
 
 
visst skulle jag kunna visa upp mina komplex för hela min läsarskara. jag skulle kunna visa hur jag ser ut när jag är nyvaken, när mina ben är orakade & kanske hoppa upp & ner i kameran för att visa för alla hur min rumpa dallrar. men, vad är poängen? vilka trasiga själar ska räddas av att jag skyltar med mina komplex? & varför ska jag hänga ut mig själv & bli uppäten med hull & hår för att andra människor ska trivas bättre med sig själva? ska mitt osminkade ansikte, mina håriga ben & min otränade rumpa bevisa för unga tjejer hur "riktiga" kvinnor ser ut? är det verkligen min kamp? är det verkligen mitt ansvar att vara den "riktiga" kvinnan som ska få unga tjejer på rätt väg i livet? vilken ung tjej ska få en sundare självbild av att jag serverar alla mina fel på silverfat & därmed uppmanar min ganska hårda publik att tycka & tänka om hur jag ser ut? 
 
 
vi har alla komplex. de fulaste av oss & de vackraste av oss. de mest framgångsrika & de mest misslyckade. de mest självsäkra & de mest osäkra. vi brottas alla med våra egna hjärnspöken & vi blir inte av med spökena för att vi jämför oss med människor som vi anser vara sämre. vi kan inte bota våra komplex genom att jämföra oss med människor som är "riktiga" istället för människor som är "perfekta". kärleken & acceptansen till det egna jaget ligger mycket djupare än så & man kan faktiskt älska sig själv utan att för den sakens skull tycka att man är perfekt. man är ingen hycklare för att man påstår att man älskar sin kropp & sedan inte vill zooma in sina celluliter. man kan vara helt & hållet tillfreds med sig själv & ändå ha saker som man vill förändra. det är mänskligt & man är ingen dålig människa för att man inte vill exponera de områden som man är som mest osäker över.
 
 
vi ser "riktiga" kvinnor varje dag. våra tjejkompisar, våra kollegor, våra mammor & våra grannar. taxichauffören, tjejen i kassan, brevbäraren, veterinären, frisören & tjejen som kokar vårt take away-kaffe är alla "riktiga" kvinnor & vi är kloka nog att veta att medelkvinnan (om det nu finns en sådan) inte ser ut som en fotomodell. att vi följer bloggar, bläddrar i tidningar, tittar på tv & fördjupar oss i  hollywoodfilmer är ju för att vi vill se något annat än medelkvinnor. vi vill se skönhet som är så storslagen att vi inte kan sluta titta. vi vill fascineras av kroppar, hår & ansikten som i våra ögon är perfekta. & kvinnorna är inte mindre "riktiga" för att de är opererade, retuscherade, sminkade, stylade & så perfekta att vi ibland känner oss som troll i jämförelse.
 
en "riktig" kvinna kan se ut precis hur som helst. det enda jag kan garantera är att hon har minst lika många komplex som du.
 
 


Kommentarer
Postat av: Sara

Tack, tack, tack för att du är så klok! Tänkte precis samma saker när jag såg BB's video faktiskt. Jag får även intrycket av att många som "visar upp" sina fel gör det enbart för att få beröm. Det kanske är bittert av mig att tänka på det viset, men det känns lite som att visar man den perfekta sidan av sitt liv så är man nu bara en i mängden, vilket ju självklart inte duger om man vill ha många bloggläsare eller många följare på Instagram. Då måste man börja med någonting nytt, till exempel att visa upp sin acne eller att man inte har ett gap mellan låren.

Om jag någon gång får en dotter så visar jag hellre det här inlägget för henne än Blondinbellas video.

Lite luddig kommentar kanske, jag borde sova...

Svar: för blondinbellas del kan det säkert handla om att vara en "duktig" bloggare som är modig & visar upp sin acne... men, jag tror att många bloggare känner sig pressade att visa upp sina fel för att bli tagna på allvar. att #NOFILTER-grejen över huvud taget existerar är ju löjligt. att man är lite bättre & mer "riktig" än alla andra för att man inte använder filter på sina bilder... jag är övertygad om att man kan vara en sund förebild utan att hänga ut sina fel i sociala medier!
Elin

2014-04-15 @ 00:40:12
URL: http://happyaccidents.blogg.se
Postat av: Anonym

Så bra skrivet :)

Svar: tack du!!!
Elin

2014-04-15 @ 07:54:41
Postat av: lotta

Kunde inte sagt det bättre själv.

Svar: :)
Elin

2014-04-15 @ 08:27:05
Postat av: NINA ANGELINA MARIWANY

nu har "du" kommenterat igen : "Där är dem igen nu. Babianrövsläpparna" .. snacka om patetisk människa ! är medveten om att det inte är du nu , men ville bara berätta att personen fortsätter kommentera i ditt namn ! :/ puss !

Svar: det verkat bara som att gasten kommenterar hos dig för ingen annan har hört av sig! vill du vara gullig & ge mig IP-adressen så ska jag be någon kolla upp vad det är för en pajas... bra att du hör av dig så att jag vet! puss!
Elin

2014-04-15 @ 10:23:40
URL: http://WWW.NINAMARIWANY.SE
Postat av: Anonym

Du är så jävla bra Elin!!!!! Älskar hur du tar upp sånt här och kan sätta ord på sånt man själv inte kan formulera! Varför kan du inte bli krönikör? Eller ialf söka in på en skrivarlinje om du ville plugga. Kombinera det med din blogg!:)

Svar: jag funderar på det varje dag ska du veta :)
Elin

2014-04-15 @ 10:39:18
Postat av: Jen

Så, så, så, så, SÅ BRA!!
Du fick mig genast att må lite bättre med mig själv.
Mer sånt här behövs i världen. Du är verkligen en bloggare som förtjänar mer uppmärksamhet! <3

Svar: det tycker faktiskt jag också, men jag är ju inget fan av facebook, insta & twitter & man måste nästan visa upp sig i alla sociala medier för att få riktigt många läsare! <3
Elin

2014-04-15 @ 11:21:07
Postat av: NINA ANGELINA MARIWANY

konstigt ! ngn som lägger hela sin fritid för att få oss att bli ovänner , hahah ! absolut .. 194.103.189.40 . puss

Svar: hahahaha det kan man lugnt säga!!! KUL HOBBY. ska kolla upp det ;) puss på dig!
Elin

2014-04-15 @ 12:37:59
URL: http://WWW.NINAMARIWANY.SE
Postat av: tinabanck.se

Om jag hade varit er (du o Nina) så hade jag anmält idioten! Det är faktiskt olagligt. :{ Kollade upp båda ip-numrena. Det första var från Helsingborg och använde Com Hem som leverantör. Det andra ip-numret stod att det var Region Skåne / Malmö. :{

Svar: ja, visst fan är det olagligt!!! om det fortsätter så kommer jag absolut att anmäla. man blir ju tyvärr inte förvånad över att det är någon från helsingborg... här finns många patetiska no lifers...
Elin

2014-04-15 @ 14:55:35
URL: http://tinabanck.se/
Postat av: Desirée

Din blogg är min favorit, alltid den första jag klickar in på i min läslista ;)
Tycker absolut du ska skaffa insta ;P kram

Svar: jag ska fundera på saken ;)
Elin

2014-04-15 @ 19:37:09
Postat av: Mathilda

Helt rätt! Nu kan jag inte relatera till blondinbellas video då jag själv inte lider av akne. Men just nu kämpar jag med min vikt och om en känd bloggerska skulle gjort en video och visa sig själv i underkläder och visa upp sina skavanker så skulle det inte få mig att må bättre med min egen kropp.

Svar: man måste FÅ LOV att ha sina komplex utan att omgivningen ska försöka "rena" en från dem. man måste FÅ LOV att känna sig ful, äcklig, misslyckad, ensam, ledsen & allt annat. komplex växer bort med tiden i takt med att man blir bekvämare med sin egen person. det är inget som magiskt försvinner för att en kändis brottas med samma "problem"...
Elin

2014-04-15 @ 21:01:34
Postat av: C-J

Superbra inlägg o skrivet! Håller typ med dig om allt! Men jag tänker så här också: detta med sminkat och osminkat - för killar/män är det så naturligt att vara naturella, men för tjejer/kvinnor sitter det så djupt med traditioner och förväntningar att sminka sig. Det sitter nog även i generna för killar och tjejer med behovet att sminka sig osv. Kollar man på djur så anstränger sig dom också att vara fina/starka inför nån av motsatta könet, så det är ju hur naturligt som helst :) du e superbra Elin!! Älskar din blogg!!

Svar: ja, det är precis samma visa i djurriket: att man visar upp sig för motsatta könet. men, bland änderna är det faktiskt hanarna som har de vackra fjädrarna & samma sak bland påfåglar. där är det hanarna som har fina fjädrar & springer runt & struttar ;)
Elin

2014-04-17 @ 07:50:57
Postat av: Therese

Åh du är bäst!

Svar: du är!!!
Elin

2014-04-21 @ 19:23:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Elin

RSS 2.0